Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από 2022

Εξερευνώντας το Χωριό των Μύλων

Εικόνα
  Το χωριό των νερόμυλων είναι χτισμένος   στην αριστερή όχθη του Τρικεριώτη, με 6 σπίτια, τον Ι.Ν του Αγ.Νικολάου και τους 2 νερόμυλος . δ ούλευαν μέχρι πρίν μερικά χρόνια.  Λίγο έξω από τον οικισμό συναντάμε το εξωκλήσι που είναι αφιερωμένο στην Υπαπαντή.  ΤΡΙΚΕΡΙΩΤΗΣ  Τα νερά του γλύφονται από απότομους βράχους "στριμώχνοντας" το ποτάμι πριν φτάσει στη λίμνη των Κρεμαστών, συνθέτοντας ένα μοναδικό τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Ο χώρος έχει καλή πρόσβαση και προσφέρεται για camping, κολύμπι, ψάρεμα ,rafting, canoe, kayak . Το ποτάμι εδώ εμπλουτίζεται από τον Κοριστιάνη και το Αλεστιώτικο - Φτελιώτικο ρέμα, δημιουργεί ένα τεράστιο πλάτωμα που καταλήγει στα "Στενά", φαράγγι που οδηγεί στη λίμνη των Κρεμαστών.  Στα Στενά υπάρχει μεταλλική γέφυρα που συνδέει τα Αμπλέλια (Αγ. Βλαχέρνα) με Μυλωνέικα - Φτελιά- Αγαλιανό (παλαιότερα υπήρχε το γνωστό καρέλι). Στο φαράγγι των Στενών, τα νερά του ποταμού δημιουργούν μικρή λίμνη, δίπλα σε δασύλλιο από μικρά και μεγάλα πλατάν

Τα Αξιοθέατα των Μυλωνέϊκων Ευρυτανίας (ΦΩΤΟ)

Εικόνα
Ο Παλιός  νερόμυλος    Ο Άγιος Νικόλαος   

Το Χωριό των Νερόμυλων στην Ευρυτανία

Εικόνα
Το " χωριό των Νερόμυλων" της Ευρυτανίας βρίσκεται σε έναν υπέροχο οικισμό τα Μυλωναίϊκα  του Δ.Δ Σαρκίνης Ευρυτανίας.  Είναι  ο μοναδικός  οικισμός    στην Ευρυτανία με τόσους Μύλους.  Δούλευαν μέχρι πρίν μερικά χρόνια. Σήμερα ελάχιστοι απέμειναν για να θυμίζουν τη παλιά αίγλη του χωριού.  Η προφορική παράδοση λέει οτι ο οικισμός μαζί με του Μύλους του χτίστηκε απο Κλέφτες Καπεταναίους κατα το τέλος της τουρκοκρατίας.  Υπάρχει και σπίτι ανακατασκευασμένο με πολεμίστρες απο τη περίοδο εκείνη άγνωστου Καπετάνιου.

Η Μαγική Τοποθεσία του Χωριού

Εικόνα
    Ο οικισμός βρίσκεται στην  αριστερή όχθη του Τρικεριώτη, με 6 σπίτια, 2 νερόμυλος και τον Ι.Ν του Αγ.Νικολάου.  Το ποτάμι εδώ εμπλουτίζεται από τον Κοριστιάνη και το Αλεστιώτικο - Φτελιώτικο ρέμα, δημιουργεί ένα τεράστιο πλάτωμα που καταλήγει στα "Στενά", φαράγγι που οδηγεί στη λίμνη των Κρεμαστών.  Στα Στενά υπάρχει μεταλλική γέφυρα που συνδέει τα Αμπλέλια (Αγ. Βλαχέρνα) με Μυλωνέικα - Φτελιά- Αγαλιανό (παλαιότερα υπήρχε το γνωστό καρέλι). Στο φαράγγι των Στενών, τα νερά του ποταμού δημιουργούν μικρή λίμνη, δίπλα σε δασύλλιο από μικρά και μεγάλα πλατάνια με ψιλή άμμο.  Τα νερά γλύφουν απότομους βράχους "στριμώχνοντας" το ποτάμι πριν φτάσει στη λίμνη των Κρεμαστών, συνθέτοντας ένα μοναδικό τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Ο χώρος έχει καλή πρόσβαση και προσφέρεται για camping, κολύμπι, ψάρεμα.  ☆Ο Τρικεριώτης είναι ιδανικός για αθλητικές δραστηριότητες όπως rafting, canoe,kayak.